المشاريع

Projects

التصميم على بعد آخر

Design on another dimension

 
n3.jpg
n3.jpg

press to zoom
1.jpg
1.jpg

press to zoom
ALZIYADH NIGHT 2.jpg
ALZIYADH NIGHT 2.jpg

press to zoom

الفلل السكنية

Residential Villas

تتسم مشاريعنا في الفيلات والمباني السكنية بوجود حلول مناخية تساهم في توفير الطاقة والاعتماد على الإضاءة الطبيعية كما نحرص على جودة الفراغات وعلى ربط الفراغات الداخلية بالفراغ الخارجي كما نراعي مرونة الفراغات للتعديل والتمدد المستقبلي كما تتميز مشاريعنا بالواجهات ذات الطابع المعاصر.

Our housing projects and residential buildings are characterized by climate solutions that contribute to saving energy and relying on natural lighting. We also look into the quality of the spaces and the linking internal and external spaces taking into account their flexibility for future expansion as our projects are characterized by facades of a contemporary nature.

magrabi revised.jpg
magrabi revised.jpg

press to zoom
1b.jpg
1b.jpg

press to zoom
sahabi 2 copy.jpg
sahabi 2 copy.jpg

press to zoom

مباني مكتبية تجارية

Commercial and Office

تتسم مشاريعنا في المباني التجارية والمكتبية والتجارية السكنية بإضفاء المظهر الحداثي للمبنى واستخدام الزجاج في الواجهات الرئيسية مع مراعاة تقسيم الوحدات التجارية إلى وحدات متساوية الفرص في الرؤية من الشارع وتهيئة المبنى بأماكن للوحات المحلات التجارية والأنشطة المكتبية كما نراعي مرونة الاستخدام في الفراغات المكتبية والتجارية. 
ويتم الأخذ بالاعتبار سهولة تنفيذ المبنى من قبل مقاولين محليين وبذلك يتم السيطرة على تكلفة المشروع.

Our projects in commercial, office and residential buildings are characterized by the modern appearance of the building and the use of glass on the facades, taking into account the division of commercial units into units of equal opportunity from the view of the street. We also take into account the flexibility of program within the spaces.
The ease of implementation of the building is also taken into consideration by our local contractors, thus controlling the cost of the project.

festival 1.jpg
festival 1.jpg

press to zoom
1.jpg
1.jpg

press to zoom
restaurant 1.jpg
restaurant 1.jpg

press to zoom

المتجعات والأستراحات

Resorts and Resthouses

متنتجعاتنا تتميز بالخضرة والتصميم المعاصر۔
Our resorts are characterized by green architecture and its modern design

kindergarten4.jpg
kindergarten4.jpg

press to zoom
kindergarten2.jpg
kindergarten2.jpg

press to zoom
kindergaten1.jpg
kindergaten1.jpg

press to zoom

مشروع مدرسة رياض اطفال

Elementary School


يقع رياض الأطفال داخل حديقة خضراء وقد تم اقتراح دفن المبنى تحت الأرض للمحافظة على استمرار المناطق الخضراء فوق سطح المبنى وتوفير الطاقة ثم عمل وحدات تعليمية متصلة بالخارج لكي يتواصل الأطفال في نشاطهم داخل الوحدة التعليمية وخارجها 
تم تمييز كل وحدة تعليمية بلون مختلف واستخدام الألوان والأشكال الهندسية في بعض حوائط المبنى حتى يتعلم الأطفال الأشكال والألوان من خلالها. 

The kindergarten is located within a green garden, and is proposed to be placed underground to achieve a continuous green landscape throughout the whole site and to have a sustainable design that lowers energy consumption. The classrooms were designed to directly connect to the exterior so children can have a continuous indoor and outdoor space for activities.

revised school aerial perspective.jpg
revised school aerial perspective.jpg

press to zoom
kindergarten.jpg
kindergarten.jpg

press to zoom
3a.jpg
3a.jpg

press to zoom

مدارس في حي الصحافة

Girls Schools in Sahafa District

المباني موجهة لساحة داخلية لتوفير الخصوصية التامة للطالبات والمعلمات في مختلف المراحل ، تم تقسيم الساحة إلى أربع ساحات لكل مدرسة ساحة منفصلة عن المدرسة الأخرى مفصولة بحواجز (Landscape) ويمكن دمج الساحات مع بعضها إذا رغبوا في ذلك وتم معالجة الواجهات الخارجية جهة الشوارع بحيث توفر الإضاءة الطبيعية مع المحافظة على الخصوصية للطالبات داخل الفصول الدراسية وعدم كشف الحي السكني المجاور. وتم استخدام النوافذ الأفقية لتوفير الإضاءة الطبيعية داخل الفصول الدراسية.

The buildings are directed to an internal yard to provide complete privacy for students and teachers at different stages of learning. The yard is divided into four yards, one for each level of education, separated by barriers. These barriers can be merged creating one large yard, while maintaining the privacy of the female students within the school. Horizontal windows, on the facades, were used to provide natural lighting in the classroom.

1.jpg
1.jpg

press to zoom
final hi res.jpg
final hi res.jpg

press to zoom
3.jpg
3.jpg

press to zoom

مدارس مكتبية متعددة الطوابف

High Rise Office Building

المباني المكتبية تمتاز بالعمارة النضيفة والتصميم المعاصر

Our office buildings designs are  characterized by green and sustainable architecture and modern designs.

night1.jpg
night1.jpg

press to zoom
night4.jpg
night4.jpg

press to zoom
ISO.jpg
ISO.jpg

press to zoom

مكتبة دار العلوم

Dar Al Uloum Library

 الفكرة التصميمية للمشروع الاحتفاظ بالمبنى القائم كما هو دون تغيير وانشاء مظلة انشائية تغطي معظم المبنى الجديد المقترح وتشمل المبنى القائم وممر مشاة يفصل المبنى القائم عن المبنى المقترح وتشمل تغطية المظلة الفراغات الخارجية المحيطة بالمبنى القائم. ممر المشاة الذي يفصل المبنى القائم عن المبنى المقترح يكون بمثابة موزع للحركة بين العناصر الجديدة المقترحة (التوسعة) والمبنى القائم.
الاحتفاظ بالمبنى القائم كما هو يعتبر من ضمن المحافظة على تاريخ العمارة الحديثة في سكاكا حيث أن هذا المبنى يمثل مرحلة تاريخية معمارية مهمة في التاريخ المعماري لمدينة سكاكا. 
وجود مظلة انشائية تغطي المباني والفراغات الخارجية التي تشمل ممر المشاة والفراغات الخارجية المحية بها ينتج عنه منطقة خارجية مظللة. هذه الفراغات الخارجية تتوفر بها التهوية الطبيعية والمناخ اللطيف المناسب.   حيث أن الهواء يمر خلالها وحيث أنه تمت زراعة أجزاء كبيرة منها وتشجيرها فأنها توفر بيئة مناسبة من حيث درجات الحرارة المعتدلة كمان انها تثري تجربة زوار المشروع من خلال مرورهم من خلال هذه الفراغات واستمتاعهم بالجلوس فيه

This project was our submission as part of the Dar Al Uloum Library competition which aimed to revamp the existing library, built in the 1970s, and remodel it to bring it to the current standards of design. The project aims at keeping the existing structure and adding secondary structures that will enhance the current design while still keeping its original form intact and visible. By keeping the existing building without changing it, we conserved the historical typology of modern architecture, as this building represents a significant historical phase in the architectural history of Sakaka City. Covering the existing building, its surrounding external spaces, and the proposed building gives it significance and respect by passersby and visitors, hence, it will become a point of attraction for the project. The shading structure covering the buildings and external spaces that include a pedestrian walkway and its surrounding external spaces, produces a shaded outdoor space with natural ventilation. The project also utilizes concepts of green architecture and sustainable design within its interior spaces, using cost affective techniques for lighting and ventilation.

1.jpg
1.jpg

press to zoom
COURTYARD 2.jpg
COURTYARD 2.jpg

press to zoom
7.jpg
7.jpg

press to zoom

مشروع القصر التراثي للمناسبات

KSU Traditional Palace

يقع مشروع القصر التراثي داخل حديقة جامعة الملك سعود منفصلاً عن مباني الجامعة وتحيط به المناطق الخضراء من كل اتجاه ثم عمل التصميم على الطراز النجدي القديم كما هو دون حذف أو إضافة وهذا الاتجاه المعماري يسمى الإحياء الصريح للعمارة التقليدية وتم تبني هذا الأتجاه المعماري رغبة من الجامعة في الحفاظ عن التراث المعماري المحلي وليكون نموذجاً معمارياً يطلع عليه طلاب الجامعة وزوارها، تم استخدام عناصر معمارية من البيئة التقليدية لمدينة الرياض مثل الساحات والأزقة والبوابات وتم توظيفها في المشروع

The KSU Traditional Palace project is located within the King Saud University garden, separated from the university buildings and surrounded by green areas from each direction. The Building’s architectural style, which is called the Straight Revival for Traditional Architecture, was adopted for the client’s desire to preserve the local architectural heritage and to be an architectural model for the university students and visitors. Architectural elements from the traditional environment of Riyadh city such as squares, alleys and gates were used in the project.